VIGADEST EI ÕPITA ⟩ Inimeste halb harjumus viib Pirita rannal linde hauda (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Linnukorjus rannas
Linnukorjus rannas Foto: Pirita linnaosa valitsus

Pirita rannajoonelt leiti möödunud nädalal kolm hukkunud luike ja mitu kajakat, kelle surma põhjus võib olla tingitud ülesöötmisest, teatas Pirita linnaosa valitsus.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul korjas ranna hooldaja möödunud nädalal Pirita rannajoonelt kokku mitme kajaka ja kolme luige korjused. «Lindude hukkumise põhjus võib olla selles, et inimesed on linde innukalt toitnud ning sulelistel on tekkinud ülesöömise tagajärjel surmavad tüsistused,» sedastas Liinat.

Kihk veelinde toita tekib inimestel igal talvel ja seda hoolimata sellest, et on küllalt selgitatud ja põhjendatud, miks selline tegevus on lindudele kahjulik. «Veelindude toitmine kahjustab nende tervist ja võib viia lindude enneaegse surmani. Palun ärge toitke veelinde, neile pole vaja tuua ei saia ega muud toitu. Meri on jäävaba ja linnud saavad toidu kätte. Kui peaks tekkima erandjuhud, kus linnud abi vajavad, tegelevad nendega selleks seatud keskkonnaorganisatsioonid,» ütles Liinat.

Linnaosavanem tuletas meelde, et inimesed ei läheks hukkunud linde katsuma, vaid edastaksid hukkunud linnu asukohainfo põllumajandus- ja toiduameti (PTA) infoliinile 605 4767, mis töötab ööpäev läbi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles