PTA päästis Tallinnas koera julma peremehe käest: omanik ähvardas looma ametnike ees tappa

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Jaanuaris võttis põllumajandus- ja toiduamet (PTA) Tallinna linna, politsei- ja piirivalveameti ning linna sotsiaaltöötaja ettepanekul ühelt peremehelt ära koera, sest loomapidaja kohta oli aastate jooksul esitatud palju kaebuseid ning kardeti ohtu koera elule ja tervisele.

«Arvestades Mustamäe linnaosavalitsuse sotsiaaltöötajatele ja munitsipaalpolitseile tulnud kaebuseid ning täna nähtut, oli looma äravõtmise otsus ainuvõimalik lahendus aastaid kestnud probleemidele,» ütles linnaosavalitsuse sotsiaaltöö talituse juhataja Kristel Vaino PTA pressiteates 27. jaanuaril.

PTA põhja regiooni peaspetsialisti Tiina Kuke sõnul arvestati looma äravõtmisel loomapidamistingimusi, tunnistajate ütlusi, loomaomaniku võimet oma hoolealuse eest hoolitseda ning kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötaja hinnangut.

«Amet kontrollis koerapidamise tingimusi viimati eelmisel aastal ning andis piisavalt aega olukorra parandamiseks. Seda ei toimunud ning loomaomanik hoidus ametiga suhtlusest,» selgitas Kukk.

Looma äravõtmine on äärmuslik meede, mida amet rakendab alles siis, kui ükski muu võimalus looma heaolu tagamiseks pole andnud tulemusi. Ka kõnealusel juhul anti loomapidajale võimalus olukorda parandada, kuid midagi ei muutunud. 

«On kahetsusväärne, et kui juhiti tähelepanu koera vajadustega arvestamisele, ähvardas omanik korduvalt looma tappa. Seetõttu tuli teha raske otsus, arvestades reaalset ohtu koera elule ja tervisele,» põhjendas Kukk.

«Kui juhiti tähelepanu koera vajadustega arvestamisele, ähvardas omanik korduvalt looma tappa.»

Loomakaitseseadus seab kindlad reeglid, mis peavad tagama loomade kaitse inimese tegevuse või tegevusetuse eest. Amet tuletab meelde, et looma võttes võtad ka vastutuse ja kohustuse looma heaolu ja tervise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles