Kass kohtus oma omanikuga 11 aastat pärast kadumist

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Fiona Mutter ja kass Fergus
Fiona Mutter ja kass Fergus Foto: Fiona Mutter / SWNS / Scanpix

Ei ole haruldane, et kassid lühikeseks ajaks jalutama lähevad, kuid aja möödudes hakkavad lootused kadunud lemmiklooma koju tagasituleku osas järjest süngemateks muutuma.

See perekond oli peaaegu kaotanud lootuse, et nende armastatud kass Fergus koju tuleb, kuid 11 aasta pärast on nad lõpuks taas koos.

14-aastane Tabby kadus enam kui kümme aastat tagasi oma kodust Moray osariigis Forresis, jättes oma perekonna muretsema ja igatsusse uppuma. Kassi nähti viimati lähedal asuval põllul ning kardeti, et ta langes metsloomade saagiks. Uudisteta möödunud aeg vaid kinnitas nende kahtluseid. 

Seetõttu oli omanik Fiona Mutter (45) täielikus hämmingus kui talle ühel pärastlõunal kasside varjupaigast helistati ja küsiti, kas tal on kass nimega Fergus. Kiisu leiti ligi 100 kilomeetri kauguselt Aberdeenist. Naine viis oma poja Kyle'i (19) poodidesse kiirele ringkäigule, et tuua veel üks kassiliivaalus, mõned kausid, ning läksid seejärel eksinud kassile järele.

«Me polnud teda 11 aastat näinud.»

Fergus oli alates eelmise aasta lõpust elanud Fiona kodust umbes kahetunnise autosõidu kaugusel asuvas varjupaigas. Kahe lapse ema usub, et seni oli kiisu nautinud koduseid mugavusi koos teise perega.

Fergus on üle kümne aasta tagasi oma päriskodus
Fergus on üle kümne aasta tagasi oma päriskodus Foto: Fiona Mutter / SWNS / Scanpix

Ta ütles: «Meil pole aimugi, kus ta oli, ta ilmus oktoobris varjupaika. Näha on, et keegi on tema eest hoolitsenud, kodus suundus ta otse voodisse. Soovin, et ta saaks rääkida ja meile öelda, kus ta need kümme aastat oli.»

Fergus ei ole veel kasutanud oma uut kassivoodit, mille pere koer on adopteerinud, kuid saab Ozzyga hästi läbi. Kass eelistab talle mõeldud pesa asemel magada perenaise voodis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles