ŠOKK! Lapse pruunkaru aedikusse visanud naine oli tema ema (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Karu loomaaias. Pilt on selle loo juures illustratiivse tähendusega.
Karu loomaaias. Pilt on selle loo juures illustratiivse tähendusega. Foto: Shutterstock

Usbekistanis Taškendis viskas loomaaiakülastaja väikese tüdruku aedikusse, kus oli kaukaasia pruunkaru nimega Zuzu.

«Taškendi loomaaias tüdruku karude aedikusse visanud naise suhtes on algatatud kriminaalasi paragrahvi «Mõrvakatse raskendavatel asjaoludel ehk toimepanija kasuks teadlikult abitus seisundis olnud isiku» alusel. Prokuratuuri poolt uuendatud andmetel kohaselt oli tegu lapse emaga,» teatasid korrakaitsjad.

Loomaaia pressiteenistuse teatel võttis noor naine reedel, 28. jaanuaril kella 12 ajal teiste külastajate silme all lapse ja viskas ta üle aia karu aedikusse. Teistel külalistel ei õnnestunud naist takistada. Naise isik ja teo motiivid on hetkel välja selgitamata. Pressiteenistuse sõnul on tegu väga šokeeriva juhtumiga. 

Umbes viie meetri kõrguselt kukkunus tüdruk otse karu Zuzu territooriumile. Karu astus talle rahulikult ligi, nuusutas ja kõndis minema. Loomaaia töötajad reageerisid kiiresti: meelitasid karu aediku sisemusse ja sulgesid seal. Märgiti, et Zuzu ei osutanud üldse vastupanu.

«Kuidas see lugu oleks lõppenud, kui karu oleks reageerinud kukkunud lapsele nagu tavaliselt kiskja saagile, on hirmutav isegi mõelda,» märkis loomaaia pressiteenistus.

Tüdruku vaatas üle meditsiiniõde. Esmasel läbivaatusel tõsiseid vigastusi ei tuvastatud, kuid lapse kehal olid kukkumisest põrutused ja verevalumid. Kõik kannatanu ravikulud võtsid loomaaia esindajad enda kanda.

Juhtunu asjaolusid uurib politsei.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles