Ameerika Ühendriikide president määras Valge Maja esimeseks hiirekütiks kass Willow'i (2)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Kaheaastane triibik Willow patrullib rõõmsalt Valges Majas
Kaheaastane triibik Willow patrullib rõõmsalt Valges Majas Foto: Erin Scott /AFP/Scanpix

Valges Majas asus elama kass. Alates 2009. aastast pole presidendi residentsis kasse olnud.

«USA esimese kassi» nimi on Willow, ta on kaheaastane ja halli-valgetriibulise kasukaga. Jill Biden pani talle nime Pennsylvanias asuva Willow Grove'i linna auks, kass sündis seal farmis.

Jill Biden oli pärast presidendivalimisi 2020. aasta novembris öelnud, et nad toovad Valgesse Majja kassi, kuid tema saabumine viibis. Eelmisel kuul teatas Valge Maja, et kass tuleb jaanuaris.

Lühikarvaline vöödik jättis Jill Bidenile sügava mulje pärast seda, kui ta 2020. aasta kampaania ajal Pennsylvanias lavale hüppas, ütles LaRosa. Talu, kus kass elas, kinkis kiisu kohe proua Bidenile. Pärast abikaasa presidendiks valimist lubas Jill, et toob kassi Valgesse Majja. Kolimine tuli aga edasi lükata.

«Willow elab nüüd Valges Majas sisse oma lemmikmänguasjade ja maiustega ning tal on palju ruumi uurimiseks ja nuusutamiseks,» ütles LaRosa. 

Seisusele kohaselt punasel vaibal
Seisusele kohaselt punasel vaibal Foto: Erin Scott/AFP/ Scanpix

Praegu elab Valges Majas saksa lambakoera kutsikas Commander. President ütles detsembris, et tema vend James kinkis kutsika talle sünnipäevaks. Bidenidel oli varasemalt kaks lambakoera. Meijo hakkas Valges Majas hakkas agressiivselt käituma ja ta saadeti esmalt koertekooli, kuid lõpuks otsustati ta viia peretuttavate juurde rahulikumasse keskkonda elama. 13-aastane Champ suri 2021. aasta suvel.

Viimane «USA esimene kass» oli India, kes elas kuni 2009. aastani president George W. Bushi perekonnas. Bush Junioril olid ka koerad Barney ja Miss Beasley. Barack Obamal olid koerad. Donald Trumpil ei olnud Valges Majas loomi. Bill Clintonil olid koerad Buddy ja kass Sox.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles