MILLINE EBAÕNN Eestlased sattusid Portugalis mõõkvaalade rünnaku alla, jahist hammustati tükk välja

lemmik.postimees.ee
Copy
Jahti rünnanud mõõkvaal saagiga.
Jahti rünnanud mõõkvaal saagiga. Foto: Erakogu

Eesti inimesed ostavad üha hoogsamalt väikelaevu ja paate. Selle paratamatu tagajärg on aga see, et suureneb ka veeõnnetuste arv.

Läinud aasta üks omapärasemaid paadikahjusid pärineb sügisest, mil Ergo kindlustus sai teate, et kaks mõõkvaala ründasid Portugali ranniku lähistel eestlase jahti, hammustades tüki roolilehest. «See oli suur õnn, et vaal kogu roolilehte ära ei murdnud, kuna roolilehe täielikul kaotamisel oleks jaht muutunud juhitamatuks, mis oleks võinud kaasa tuua tõsiseid tagajärgi,» selgitas Ergo varakahjude osakonna juht Erko Makienko Postimehele. 

Pärast roolilehe hammustamist tulid vaalad end veepinnale koos saagiga näitama, mida võib ka juuresolevalt pildilt näha. Kahju suurus oli üle 10 000 euro, mille kindlustus hüvitas. «Õnneks Eesti vetes esineb vaalu harva ja üldjuhul nad paate ei ründa. Samas on otsasõidud kividele ja vees hulpivatele esemetele navigatsiooniperioodil igapäevased nähtused. Meri on Eesti saarestike ümber ja lahtedes madal, mistõttu iga talvega kivide asukohad muutuvad,» rääkis Makienko.

Katkine roolileht.
Katkine roolileht. Foto: Erakogu

Ergo kindlustuse läinud aasta suurim veesõiduki kahju küündis aga 260 000 euroni, kui täiesti uus kaater põrutas otsa vees hulpinud teadmata objektile ja sõiduki taastamine polnud enam tehniliselt võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles