KURB ⟩ 61-aastaselt suri maailma vanim isane gorilla

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy

61-aastaselt heitis Atlanta loomaaias hinge maailma vanim isane gorilla Ozzie. Hooldusmeeskond leidis Ozzie surnuna 25. jaanuaril ning on suures leinas.

24 tundi enne surma paistetas loomakese nägu üles, ta oli nõrk ning ei suutnud süüa ega juua. Spetsialistid kandsid tema eest hoolt, kuid kahjuks ei õnnestunud Ozziet päästa. Tema surma põhjus on hetkel teadmata.

Ozzie tervis pöördus halvemuse poole neljapäeval, mil ta ei söönud kuigi isukalt. Seepeale tulid spetsialistid teda turgutama, et ta sööks ja jooks.

«See on Atlanta loomaaiale kohutav kaotus. Me küll teadsime, et see päev kord saabub, kuid see ei vähenda sügavat kurbust, mida tunneme legendi kaotamise pärast,» ütles loomaaia direktor Raymond B. King. «Meie mõtted ja tunded on tema hooldusmeeskonnaga, kes on kaotanud suure osa oma elust ja südamest.»

Ozzie oli ainuke ellujäänud liige põlvkonnast, mis jõudis Atlanta loomaaeda 1988. aastal. Ozziel diagnoositi Covid-19 mullu septembris. Surma põhjuse väljaselgitamiseks saadeti ta lahkamisele, vahendab Daily Star.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles