ŠOKEERIV VIDEO ⟩ Mõrtsukhai üritab suruda end sukeldumispuuri

lemmik.postimees.ee
Copy
Hai üritab siseneda sukeldumispuuri.
Hai üritab siseneda sukeldumispuuri. Foto: Kuvatõmmis videost

Mehhikos jäädvustati videole šokeeriv hetk, kus mõrtsukhai üritab sisse tungida sukeldumispuuri, mille sees kaks inimest. 

Dramaatilisest videost on näha, kuidas akvalangistid hirmunult tagasi tõmbuvad, kui hai surub pea läbi trellide ja toob nähtavale oma hirmuäratavalt teravad hambad.

Hairünnak võttis video autori sõnul aga kiiresti järsu pöörde. Nimelt jäi hai trellide vahele lootuselt kinni. Sukeldujate sõnul üritas hai end 25 minutit sealt lahti saada, samal ajal kui tema lõpuste ümbert verd valgus. Lõpuks olid hai vigastused nii tõsised, et ta suri.

Video avaldamine kutsus esile elava poleemika. Mehhiko keskkonnakaitsja Arturo Islas Allende heidab sukeldumisfirmale Nautilus Dive Adventures ette, et sukeldumispuuril, mida nad kasutavad, on liiga suured vahed ja et sööta, mis ahvatleb haid sukeldujate poole suunduma, kasutati valesti. Ettevõtte selliste süüdistustega aga ei nõustu ning väidab, et nende kasutatav tehnika vastas Mehhikos kehtestatud nõuetele. Sellest hoolimata viidi läbi mõned muudatused, et vältida tulevikus sarnaste olukordade kordumist. 

Vaata šokeerivat videot oma silmaga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles