VIDEO ⟩ Hiiglaslik paavian näppas otsustusvõimetutelt gepardipoegadelt gaselli

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy

Paavian varastas Keenia ulukikaitsealal jahti pidama õppivatelt väikestelt gepardipoegadelt tagasi gaselli.

Video filmis Laura Dyer, kes oli juhtumi tunnistajaks. Kaadril on näha, kuidas emane gepard oma poegadele pisikese gaselli on püüdnud. Ema tõi poegadele saaki, et õpetada neile jahti pidama.

Kuuekuused kaslasepojad pidid gasellile kallale sööstma ja maha murdma. Nad piirasid väikese looma ümber, kuid ei julgenud teda rünnata ja tappa. Üks neist lõi gaselli käpaga. Potentsiaalne ohver üritas põgeneda. Kolm noort gepardit asusid teda asjalikult jälitama ja suutsid ohvri pikali lükata. Aga jahti pidama õppinud kiskjatel ei jätkunud aga julgust noort gaselli rebida. Üks gepard nägi välja nagu hakkaks teda kaelast hammustama, kuid ei suutnud oma lõugasid sulgeda. Järsku ajas hiiglaslik paavian gepardid minema ja püüdis neilt gaselli tagasi. Ta hammustas teda ning kannatanu sai surmava kaelavigastuse. Paavian haaras elutu gaselli hammaste vahele ja viis jooksuga minema.

«Gepardipojad on alla kuue kuu vanad ja nende ema püüdis selle gasellipojakese kinni, et õpetada neile jahti pidama. Muidugi ei teadnud nad, kuidas gaselli tappa, sest see oli esimene kord, kui nad jahtisid,» selgitas Dyer. Ta märkis, et mõnikord püüavad ja tapavad paavianid loomi, kuid see on nende jaoks väga ebatavaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles