VIDEO ⟩ Jahimees päästis kahe sõlmeläinud sarvedega hirve elu

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy

CNN räägib kahest jahimehest, kes postitasid video kahest hirvest, kes jäid sarvipidi teineteise külge kinni. Selle asemel, et jahihooajal lihtsalt kaks looma küttida, otsustasid mehed hirve elu päästa.

20. detsembri päästeoperatsioonist tehtud video on USA sotsiaalmeedias ja erinevates kohalikes meediakanalites hoogsas tempos ringelnud.

Jahimees Everett Sluga meenutab juhtumit, mille sarnast ta polnud kunagi varem näinud. «Nägin üht hirve ja mõtlesin, et miks ta ei liiguta. Kui ma talle lähemale läksin, märkasin, et kaks hirve on sarvipidi teineteise külge kinni jäänud,» kordab ta.

Need olid kaks isast valgesabahirve. 

Sluga kutsus veidra olukorra tunnistajaks sündmuskohale maaomaniku Troy Rebarcheki.  

Hirved olid nii abitus olukorras, et jahimeestel oleks olnud lihtne neid tappa. Kuid meestele ei tundunud see õiglasena, Rebarchek tõi autost ketassae, mis polnud küll tema sõnul kõige õigem tööriist, aga hetkel ainuke. «Kartsin loomade elu pärast ja ei tahtnud neid kauemaks lõksu jätta.» 

@troyrebarchek ♬ God's Country (Acoustic) - Blake Shelton

Wisconsini osariigi ressursikeskuse ekspert Jon King kiidab aga meeste tegu.

«Nad andsid loomadele rohkem aega elada. Lisaks käitusid nad jahimeestena eetiliselt ja vastutustundlikult. Mul on hea meel, et nad seda tegid,» kiidab King.

Rebarchek ise arvab, et tegi keerulises olukorras õige lahenduse. Ta on üht päästetud hirve oma maa peal ringi silkamas näinud ja tundub, et loomal läheb hästi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles