PÄEVAKÄPP Kodu otsiv Lehmik: «Kui sünnid kodutu kassina, siis vähemalt tea, kus sündida!»

lemmik.postimees.ee
Copy
Lehmik
Lehmik Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

MTÜ Kasside Turvakodu hoole all on päris oma kodu otsiv imearmas Lehmik, kelle kohta vabatahtlikud on koostanud ülimalt vahva tutvustuse.

See kõlab järgnevalt: «Lehmik peaks tulevikus kindlasti juhendama kodutute kasside eneseabi kursusi. Esimene klausel sissejuhatavas kõnes kõlaks niimoodi: «Kui sünnid kodutu kassina, siis vähemalt tea, kus sündida!»

Lehmik ise on täielikult toiminud oma sõnade järgi: ta sündis Põltsamaal ühe terrassi kõrval, mis kuulub meie vabatahtliku pereliikmele. Muidugi ei läinud kaua, kuni kiisupere avastati. Tulevase lektori teadlikkus sellest, mis talle hea on, ei piirdunud ainult sünnikohaga. Kui toodi kohale transpordipuur, ronis väike Lehmik sinna vabatahtlikult!

Ka moekunstnik Emake Loodus on kiisutüdruku vastu helde olnud: nurruke sai sündimisel kaasa eksklusiivse lapilise kleidikese, mis aitab hõlpsasti inimeste tähelepanu köita. Kleidi järgi sai kassike ka oma nime. Teine võimalus muidugi, et kuskil Lõuna-Eestis kalpsab ringi triibuline vasikas, kelle rõivad Lehmiku omadega vahetusse läksid.

Meie ennustame Lehmikule suurt tulevikku, sest maamaja terrassi kõrval elades omandas kiisutüdruk palju väärtuslikke kogemusi inimesega suhtlemisel. Praegu ta on veel natuke ehmunud ja arglik, kuid küllap peagi kõik inimesega suhtlemise oskused jälle meelde tulevad ja kindlasti ka arenevad. Ning ega paikassi ametki sealt enam kaugel ei ole.

Iseloomult on kassike uudishimulik, mänguhimuline ja rõõmsameelne. Kui soovid oma ellu üht vahvat lapilist kassipreilit, tule Lehmikut vaatama!

Kui sooviksid talle kodu pakkuda, siis võta meiega ühendust emailil info@kassideturvakodu.ee.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles