ERAKORDNE TOETUS ⟩ Sillamäelt päästetud koertele annetati mitukümmend tuhat eurot

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Üks Sillamäelt päästetud koertest.
Üks Sillamäelt päästetud koertest. Foto: Põllumajandus- ja toiduamet

Mullu detsembri alguses sattus Varjupaikade MTÜ hoole alla 94 chihuahua-laadset koera, kes päästeti ühest Sillamäel asunud kutsikavabrikust. Huvi koerte vastu oli väga suur ning enamik neist praeguseks juba oma uues kodus.

Mitte kunagi varem ei olnud varjupaik korraga vastu võtnud nii suurt hulka koeri, kuid praeguseks on selgunud, et see risk tasus end kuhjaga ära. Seda hoolimata asjaolust, et veterinaarsel ülevaatusel selgus, et pea kõigil koertel oli tervisemuresid: paljudel olid silmaprobleemid, kümnel loomal ravimata silmatraumad ning ühel koeral tuli silm eemaldada.

Enamik vanemaid koeri vajas hambaravi, mõni ka suukirurgiat, paar looma ortopeedi ja neuroloogi abi. Ligi pooltel koertel avastati nabasong, lisaks tehti koertele enne uude koju minekut kõik tavaprotseduurid – vaktsiinid-kiibid ja steriliseerimine/kastreerimine.

Koerte ravimisel sai varjupaik toetuda ainult annetusrahale ning kokku koguti muljetavaldav summa. «Oleme südamest tänulikud, et neid väikeseid koeri aidati pea 20 000 euroga!» rõõmustatakse sotsiaalmeedias.

Koeri aidati pea 20 000 euroga.

Varjupaigaloomadega saad tutvuda SIIN.

Kutsikavabrikust päästetud koertega saabunud tähelepanu aitab päästa ka teisi varjupaiga loomi. Varjupaik lisas, et detsembrikuus otsustas lausa 111 inimest ulatada abikäe pikemaks ajaks ja liitus nende püsiannetajate perega – nüüd saavad abi teisedki loomad, kes satuvad nende hoole alla ja kellele eraldi annetuskampaaniaid ei tehta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles