Maaülikooli loomakliinikut tabas elektrikatkestus

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
EMÜ Loomakliiniku ülemarst Aleksandr Semjonov.
EMÜ Loomakliiniku ülemarst Aleksandr Semjonov. Foto: Margus Ansu/Tartu Postimees/Scanpix

Eesti Maaülikooli loomakliinikut tabas kolmapäeval elektrikatkestus, kuid kliiniku tööd see oluliselt ei häirinud.

5. jaanuaril kell 21.25 teatati päästeametile, et Tartus Kreutzwaldi tänaval veterinaarapteegis ja väikeloomakliinikumi osas läks vool ära ja koridoris on suits. Kliinikumis oli sees kolm kassi ja väiksemat koera.

Päästjad selgitasid kiiresti välja, et kärssas hoones oleva alajaama kõrgepinge kaabel. Voolu väljalülitamisel sumbus põleng ise. Riket jäid parandama kohale saabunud elektrikud.

Sel aadressil asub Tartu Maaülikooli väikeloomakliinik, kelle poole Lemmik ka kommentaari saamiseks pöördus, et veenduda selles, et kliinikus olnud loomadega midagi ei juhtunud. Loomakliiniku ülemarst Aleksandr Semjonov sõnas, et elektrikatkestus toimus veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi õppehoones ning kuna kaabel ajas suitsu, pidid öövalves olevad töötajad kutsuma kohale päästeameti.

«Loomakliiniku tähtsad ruumid, nagu operatsiooniplokk, intensiivraviosakond ja röntgen on varustatud varugeneraatoriga, mis hakkas automaatselt tööle. Seega elektrikatkestus ei mõjutanud oluliselt loomakliiniku tööd, välja arvatud internet ja kaardimaksed,» ütles Semjonov. 

Ülemarsti sõnul on EMÜ loomakliinikus olemas reeglid ja plaan, kuidas tegutseda juhul, kui kliinikus tekib tulekahju, olemas on ka loomade evakueerimise plaan. «Sel korral ei olnud olukord nii tõsine, et seda plaani rakendada,» lisas Semjonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles