VIDEO Vaata parimaid: selgusid talendikonkursi võitjad

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
PetFaktori finalistid
PetFaktori finalistid Foto: Maarja-Liis Orgmets

PetCity korraldas lemmikloomade talendikonkursi, et üles leida Eestimaa kõige osavamad lemmikud. Nüüd on parimad neist selgunud ja nad on imeliselt andekad.

Kokku osales PetCity korraldatud PetFaktori talendikonkursil 200 trikimeistrit, kelle seast valis žürii välja kümme finalisti ning nende seast kolm parimat. Finalistid olid kutsutud ka pidulikule auhinnatseremooniale PetCity Rannamõisa keskusesse, kus nad said mekkida koertele mõeldud torti ja peale limpsida puljongit ning oma oskusi ka kohapeal demonstreerida.

PetCity korraldatud talendivõistlusel said osaleda kõik soovijad üle Eesti ning selleks tuli täita kandideerimisevorm ning esitada talendika lemmiku video või foto. PetFaktori populaarsemad kandidaadid olid koerad ja kassid, kuid esindatud olid ka küülikud, närilised, papagoid ning isegi koaat ehk ninakaru. Võistluse patroonid on Lauri Pedaja ja tema talendikas koer Ruudi. Konkursi auhinnafond oli 1000 € ja esikolmik sai kaela uhked rosetid.

Esikolmik oli järgmine:

1. koht: borderkolli Q

Üllatusi täis Q oskab nii paljusid erinevaid trikke, et neid ei jõua kokku lugedagi. Näiteks oskab Q oma perenaisele käsu peale pudeli kätte tuua. See võib olla päris kasulik oskus! 

 Q perenaine Kertlin Kallasmaa lausus peale võistlust koera treenimise kohta: «Kaks korda nädalas on meil agility, kui on võimalus, siis käime võistlustel nädalavahetustel. Korra nädalas teeme kuulekuse trenni. Trikke teeme vastavalt sellele, milline on õues ilm. Valime ilmast lähtuvalt, kas lähme matkame või teeme toas trikke.» Q koos oma perenaise Kertlin Kallasmaaga laivis oma oskusi demonstreerimas:

2. koht: Bengali kass Müstik

Müstik on, nagu tema nimigi ütleb, tõeline mõistatus, sest nii vingeid trikke tegevat kassi juba iga päev ei näe. Muu hulgas oskab Müstik imiteerida inimese elustamist, mida tema peremehele Marek Tšernjavskile teadaolevalt ei oska ükski teine kass maailmas. Auhinda vastu võtmas Müstikut ei olnud, tema jäi oma pakki koju ootama.

3. koht: Pomeranian Gucci

Vahva Gucci oskab oma perenaise Evelina Karpova sõnul rohkem kui 50 trikki.

PetCity soovib talendivõistlusega pöörata tähelepanu vastutustundlikule lemmiklooma pidamisele ning loomadega tegelemise ja õpetamise vajalikkusele. Treenimine annab loomale vajalikku mõttetööd ning lähendab omanikku oma lemmikuga. PetFaktor toimus 2021 sügisel esmakordselt, tulevikus soovib PetCity jätkata iga-aastase konkursiga. Treeninguga alustada ei ole kunagi liiga hilja, seega harjuta koos oma lemmikuga ning kandideeri juba 2022 sügisel järgmisel PetFaktori konkursil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles