ANDEKAS LEMMIK Mitut pilli mängiv koer teeb nii mõnelegi bändimehele silmad ette

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Reporter

Oma koerale trikkide õpetamine on kasulik hobi nii sinule kui ka su lemmikule. See väike energiline koerake oskab näiteks käsu peale mängida nii trummi kui ka tamburiini.

Kaheaastane Vendéen'i väike basset-grifoon Brita on üks väga energiline tegelane, kuid mitte ainult – tänu sellele on tal õnnestunud õppida mängima lausa mitut pilli, trummi ja tamburiini.

Tõsi küll, trummi asemel on ta praegu harjutanud kausi peal. «Kuna tal on energiat lihtsalt nii üleliia palju ja ta vehib kogu aeg oma käppadega, siis ma lihtsalt avastasin, et seda on hea ära kasutada ja maiust anda selle peale, kui ta käppadega vehib. Siis juba lisasin sinna selle kausi ja nii see läks. Ta haaras sellest hästi kiirelt kinni ja sai aru, mida tegema peab,» rääkis Brita perenaine Marilin Lemmikule. Lisaks Britale kuulub perre veel teinegi koer, 6-aastane cane corso Tosca (pildil).

Lisaks trummile oskab Brita nüüd ka tamburiini mängida. «Kui ma nägin, et selline konkurss on tulemas, siis mõtlesin, et põnev oleks sinna veel mingisugune nüanss lisada. Ostsin tamburiini ja sellele ta sai ka väga ruttu pihta, et sellele tuleb käpaga lüüa – ta on meil selline nutikas!» kiidab Marilin.

Brita nimelt võttis osa PetCity korraldatud talendikonkursist, kus ta pääses 200 osaleja seast kümne parima sekka. Trenniajad trikitajatel selgelt paika pandud ei ole, seda tehakse lihtsalt siis, kui tuju tuleb.

Vaata videot:

Vendeén'i väike basset grifoon'i tõug pärinevab Lääne-Prantsusmaal asuvast piirkonnast nimega Vendeen, kus neid hakati aretama juba 16. sajandil. Eestis on see väga vähe levinud tõug. Marilini sõnul leidub siinmail vaid kolm selle tõu esindajat. Brita tegemistel saab silma peal hoida ka tema Instagrami kontol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles