NUNNU JA NALJAKAS ⟩ Karubeebi jonnib ja ei taha magama minna

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Loomalapsed ei käitugi inimestest nii erinevalt. Olgugi uni suur ja silmad juba kinni vajumas, ukerdab ta ringi nii kaua, kui suudab. Vaatepilt tuleb ehk tuttav ette, mõeldes unistele pereliikmetele ja sõpradele äsjastel uusaastapidudel.

Uni on suur, aga nagu titad ikka, ei taha ka see karulaps magamaminekust kuuldagi. Kuid unise karubeebi tegemisi on armsalt naljakas jälgida. Väike tegelane künnab oma kõhukesega maad. Kuna silmad ei taha kuidagi lahti püsida, üritab karutita und minema peletada – sügab silmi parema tagajalaga. Kaval plaan, mis?

Karupoja leiab kivi ja mürab sellega. Vahest sobib see pea alla padjaks?
Karupoja leiab kivi ja mürab sellega. Vahest sobib see pea alla padjaks? Foto: @valtterimulkahainen/ Caters News Agency/@valtterimulkahainen/ Caters New

Tundub, et silmade sügamine siiski und minema ei vii. Niisiis püüab karu midagi muud ette võtta. Loomake leiab kivi ja üritab sellega mürada. Kuid kivi on suur – jõud ei hakka peale! Vahest kõlbab kivi padjaks? Ei kõlba, põse all on kõvavõitu. Kallistada ka kuidagi tuim. 

Edasi katsetab karupoeg vana head pöidla lutsimise trikki tuttu jäämiseks, mida karud teevad käppa imedes. Näe, vennake ka ei maga. Nii müravad ja rullivad kaks karupoega koos.

Viimaks tuleb karuema ja nügib pojakest hellalt ninaga. Kaua sa siis müttad, aeg tuttu minna. Emme ligidal on ikka turvalisem magama jääda.

Karuema tuleb unistele pojakestele appi.
Karuema tuleb unistele pojakestele appi. Foto: Caters News/Scanpix

Karubeebi uneheitluse püüdis pildile 60-aastane Soome fotograaf Valtteri Mulkahainen varjulisel Sotkamo metsalagendikul eelmise aasta juunikuus. Täna võib arvata, et seesama tegelane magab juba noore karuna talveund. Naudi karupoja seiklusi galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles