Aita Sillamäelt päästetud koeri: ühe koera raviks kulub ligi 300 eurot

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Üks Sillamäelt päästetud koertest.
Üks Sillamäelt päästetud koertest. Foto: Põllumajandus- ja toiduamet

Nii suurt hulka koeri pole ükski varjupaik Eestis veel korraga päästnud, see on ka väga kulukas. Ühe Sillamäelt päästetud koera raviks kulub ligi 300 eurot.

Hiljuti päästeti Sillamäelt ligi 100 chihuahua-laadset koera, kes kosuvad praegu Varjupaikade MTÜ Tallinna ja Pärnu varjupaikades. Väga palju suure südamega inimesi on varjupaiga poole pöördunud küsimusega, kuidas koertel läheb ning kas on võimalik neid kuidagi aidata.

Tervislik seisund oli väga kehv

Pisikesed on nüüdseks läbinud veterinaarse ülevaatuse, mille käigus selgus, et paljudel koertel on silmaprobleemid, kümnel loomal ravimata silmatraumad ning ühel koeral tuleb silm eemaldada. Enamik vanemaid koeri vajab hambaravi, osad ka suukirurgiat, paar looma aga ortopeedi- ja neuroloogi abi. Ligi pooltel koertel on nabasong, ühel koeral tuli eemaldada mädaemakas.

Enne uude koju saatmist ravitakse koerad varjupaigas terveks, vaktsineeritakse, kiibistatakse, tehakse parasiiditõrje ning steriliseeritakse/kastreeritakse. Ühe koera peale kulub ligi 300 eurot. Varjupaikade MTÜ jaoks on olukord, kus abi vajab korraga ligi 100 koera, erakordne. Eestis pole midagi sellist varem juhtunud.

Kuidas aidata?

Anneta ja aita kaasa väikese jõuluime sünnile. Aita need armsad loomad terveks ravida, et nad saaksid edaspidi valu- ja stressivabalt elada. Varjupaik tänab südamest kõiki, kes on abikäe ulatanud juba enne veterinaarülevaatuse tulemuste selgumist. Oma panuse saad anda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles