VIDEO ⟩ Tartust päästetud tšintšiljasid valmistuvad loomaarstide käe all uueks eluks

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Eesti Maaülikooli väikeloomakliinik / Facebook

Eesti Maaülikooli väikeloomakliinik jagas sotsiaalmeedias eriti nunnut videot Tartumaalt päästetud tšintšiljade läbivaatusest.

Põllumajandus- ja toiduamet päästis Tartumaalt halbadest tingimustest umbes 50 looma, kelle hulgas oli ka 27 tšintšiljat, loe rohkem SIIT.

Kõikidele tšintšiljadele tegid põhjaliku tervisekontrolli Eesti Maaülikooli väikeloomakliiniku eksootiliste loomade arsti Kristin Tõnise ja nooremarst Katrin Silma.

Ülevaatusi aitasid teha ka abilised Anette ja Laura, kes lisaks kaalumisele ja pulstunud karva pügamisele tegelesid ka nende nunnutamisega.

Vaata videot:

Tšintšiljad saavad kõik puhtasse puuri, kus nad saavad end liivas puhastada, neile pakutakse värsket heina, graanuleid ja joogivett.

Tšintšiljade uutesse kodudesse saatmisega läheb veel aega. See ei juhtu nii pea, seega palub kliinik kodupakkumise soovidega Maaülikooli registratuuri mitte kurnata. Sobival hetkel jagatakse seda infot avalikult.

Maaülikooli loomakliinik pole tšintšiljade hetkeline hooldaja. Loomad käisid ainult ülevaatusel ja protseduuridel, praegu asuvad nad hoiukodus, kes tegeleb nende hooldamise ja vajaliku raviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles