VIDEO Imeline! Tartu loomaarstid suutsid päästa väga haruldase haigusega kassi

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Echo
Echo Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu

3-kuusel kassipojal on nii haruldane haigus, et sellega polnud kokku puutunud isegi väga kogenud loomaarstid.

Pisike Echo jõudis MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu hoole alla novembri keskel, olles siis umbes kolme kuu vanune. Kassike oli aga silmanähtavalt väga haige - tema kõik neli jäset keeldusid temaga koostööd tegemast. Tundlikkus neis oli olemas, aga lihased olid jäigad ja pinges.

Umbes kuu aega varem ilmus Echo ei tea kust angaari, kus tehti euroaluseid. Angaaris töötav meesterahvas toitis teda, aga kui kiisu liikumine mingil põhjusel järjest kehvemaks muutus (ta koperdas ja tuikus ja isegi krambitas), ei taibanud toitja kusagilt abi otsida, rääkimata kassipoja kliinikusse toimetamisest. Ta tegi kassipojale küll karpi pehme pesa, aga vorstihunnik jäi juba mitu päeva täiesti liikumatuna lebava kassipoja nina all täiesti puutumata.

MTÜ vabatahtlikud hakkasid kiisule sotsiaalmeedia abil toetajaid ja hoiukodu otsima ning viisid ta Eesti Maaülikooli väikeloomakliinikusse, kuss talle tehti kõikvõimalikke uuringuid, kuid kiisu seisundi kohta selgust saada polnud sugugi lihtne. Küll aga selgus, et ka sealsete arstide jaoks oli selle kurbade silmadega kiisupoisi olukord esmakordne juhtum. 

EMÜ väikeloomakliinik: Echol juhtum on väga haruldane

«Echol oli aga väga eriline terviseprobleem, millega ta meie juurde sattus. Nimelt kõik Echo lihased olid püsivalt ületoonuses ja spastilised (krampis) ja seetõttu ei saanud ta oma jalgu ja keha üldse liigutada. Lisaks sellele olid vaesekesel ka kõrvaparasiidid ja siseparasiidid.

Echo juhtum on väga haruldane ja ebatavapärane, kuid õnneks nuputasid meie kliiniku arstid kiiresti välja, mis haigused võiksid olla põhjuseks ning alustasid diagnostika ja sümptomaatilise raviga. Pärast ravi alustamist läks Echo seisund järjest paremaks.

Echo pääses hoiukodusse järelravile, mille üle oli meil peamiselt hea meel. Osad arstid muidugi olid veidikene kurvad, sest nad olid Echole juba ise silma peale visanud ja valmis talle hoiukodu pakkuma, sest ta on tõeliselt eriline kassipoeg!» teatas EMÜ väikeloomakliinik sotisaalmeedias.

Vaata videot Echi teekonnast haiglast hoiukodusse:

Praegu kestab veel antibiootikumi ravi, kuid Echo on hoiukodus ja muutub iga päevaga aktiivsemaks. Küll aga loodab ta leida endale ühel päeval ka püsiva päriskodu.

Toeta Echo raviarve tasumist

Annetamise info

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu

EE931010220047924016 (SEB)

EE342200221066556377 (Swedbank)

EE307700771002534913 (LHV)

EE171700017004326647 (Luminor)

Märksõna “Echo”

Annetustelefon:

900 9002 - kõne hind 5€

9009015 - kõne hind 15€

Kindlasti kuula ära automaatvastaja tekst!

PAYPAL

E-mail: saareloomad@saareloomad.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles