Loomaarst vastab: kas kassiga peab jalutamas käima?

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikel on võimalus esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib

Mõned inimesed panevad oma kassi rihma otsa ja käivad temaga õues jalutamas. Kas sel moel kassi õues käimisega harjutamine on hea mõte või on see pigem kahjulik harjumus?

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust

Kui olete valmis kassiga tõesti iga päev rutiinselt jalutama, on see suurepärane võimalus kassi elu rikastada. Harjumine võib võtta aega, kuid kui kass jalutamist naudib, on see tema heaoluks äärmiselt kasulik.

Samas tuleb olla valmis, et kass nõuabki valjuhäälselt igapäevast õuelaskmist. Õnneks tugeva vihma ja väga külmaga eelistavad nad enamasti siiski diivanil pikutamist, erinevalt koerast, kes peab igal juhul õues pissitiiru ära tegema.

Lemmiku toimetus ootab küsimusi!

Saada oma lemmiklooma puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles