KINGIIDEE! ⟩ Maaliv siga Pigcasso on portreteerinud nii kuningannat kui prints Harryt

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Pig-casso on portreteerinud näiteks ka Boris Johnsonit ja Briti kuningannat Buckhing-HAM-i palees. Pildil valmib taies prints Harryst.
Pig-casso on portreteerinud näiteks ka Boris Johnsonit ja Briti kuningannat Buckhing-HAM-i palees. Pildil valmib taies prints Harryst. Foto: FARM SANCTUARY SA / CATERS NEWS AGENCY / SCANPIX

Lõuna-Aafrikast pärit Pigcasso-nimelise sea tehtud maal müüdi oksjonil rekordilise 25 000 euro eest. 

Loom päästeti viis aastat tagasi tapamajja minekust. Sellest ajast peale on siga tegelenud maalimisega ja loonud omaniku Joanne Lefsoni juhendamisel sadu maale. Rekordsumma eest müüdud maal kannab nime «Metsik ja vaba». Lõuna-Aafrika edelaosa farmis elaval kunstnikul kulus töö tegemiseks mitu nädalat.

«Metsik ja vaba» purustas 2005. aastal kuulsa Kongo šimpansi püstitatud loomamaalingute maksumuse maailmarekordi. Siis osteti kolm ahvi loodud teost umbes 23 000 euroga. 

Pigkasso maali oksjon kestis umbes 72 tundi. Selle tulemusena sai teose omanikuks Saksamaalt pärit kollektsionäär Peter Esser.

Õnnelik maalikunstnik oma teosega «Metsik ja vaba»
Õnnelik maalikunstnik oma teosega «Metsik ja vaba» Foto: Farm Sanctuary SA / CATERS NEWS / SCANPIX

Joan Lefson ütles, et märkas Pigcasso maalimisoskust, kui vanad pintslid kogemata maha kukkusid. «Olen alati tahtnud, et Pigcasso looks midagi, aga seda polnud kunagi varem juhtunud,» ütles Lefson. Loom on maalinud sadu teoseid, muuhulgas näiteks portreid Boris Johnsonist ja prints Harryst. 

Maali «Metsik ja vaba» müügist saadav tulu läheb kärssninast kunstniku elukohaks oleva talu ülalpidamiskuludeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles