KIIRE ÜLEVAADE ⟩ Mida oma lemmikule jõuludeks kinkida?

lemmik.postimees.ee
Copy
Kui jõulupakkide jagamiseks läheb, on sinu lemmikul kindlasti hea meel, kui ka tema jaoks kotipõhjas midagi head leidub.
Kui jõulupakkide jagamiseks läheb, on sinu lemmikul kindlasti hea meel, kui ka tema jaoks kotipõhjas midagi head leidub. Foto: Shutterstock

Jõulud on peagi ukse ees ning on viimane aeg mõelda, kuidas see aeg ka oma lemmiku jaoks eriliseks teha.

1. Advendikalender või päkapikususs. Jõulueelne maiustuste krõbistamine ei pea jääma vaid inimeste lõbuks, vahendab be.chewy.com. Samamoodi võivad sellest osa saada ka sinu lemmikud, kel mõnusatest maiustustest tõenäoliselt eales küllalt ei saa. Miks mitte see ilus aeg aastast nende jaoks veidi erilisemaks teha? Sea tema jaoks üles päkapikususs, mida iga päev järjepidevalt täidad või valmista ise omanäoline advendikalender (kuigi neid müüakse muidugi ka loomapoodides). Samal ajal pea meeles, et maiustused oleksid loomasõbralikud ja pea nendega piiri.

Advendikalendri võib ka ise valmistada.
Advendikalendri võib ka ise valmistada. Foto: Shutterstock

2. Päris kingitused. Kui jõulupakkide jagamiseks läheb, on sinu lemmikul kindlasti hea meel, kui ka tema jaoks kotipõhjas midagi head leidub – olgu selleks siis mõni maiustus, uus mänguasi või tema lemmikkonserv.

3. Kaunista tema pesa. Kui sead üles jõulukaunistusi, ära unusta ka oma lemmikut! 

Ka hobused võivad jõulukaunistustest rõõmu tunda.
Ka hobused võivad jõulukaunistustest rõõmu tunda. Foto: Shutterstock

4. Tee koos oma lemmikuga üks mõnus jalutuskäik. Kui sul on koer, võta temaga ette üks eriti pikk jalutusring ning vii ta mõnda uut kohta avastama. Kui võimalik, kutsu kaasa ka teisi koeraomanikke koos oma lemmikutega, et kogu üritus veelgi vahvamaks muuta.

5. Tee jõulupilte (sest need on nii armsad!). Osta oma lemmikule mõni nunnu jõulukostüüm ja planeeri fotosessioon paar päeva enne jõule. Nii lood vahva mälestuse iseendale ja saad lemmikuga koos kvaliteetaega veeta. Postimehe Lemmiku portaal koostöös PetCityga korraldab sel aastal ka fotokonkursi, kuhu jõulumeeleolus lemmikloomade pilte ootame.

Lemmik & PetCity kutsuvad fotokonkursile: kuidas ootab jõule sinu armas lemmikloom?

6. Anneta kohalikule varjupaigale või loomakaitseorganisatsioonile. Need inimesed töötavad iga päev ja enamasti vabatahtlikult, et loomade elu paremaks muuta, sest kui seda ei teeks nemad, ei teeks seda mitte keegi. Avalda neile tänu väikese rahalise toetusega.

7. Võta rahulikult ja ole koos oma lemmikuga. Jõuluaeg võib uute situatsioonide ja paljude külaliste tõttu tekitada stressi ka sinu lemmikule. Ära unusta teda pühadesaginas ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles