Koer Tommi piinles aastaid valudes, kuid omanik ei teinud midagi

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Tommi sai viimaks operatsioonile.
Tommi sai viimaks operatsioonile. Foto: Heiki Valneri blogi

Võrust pärit koer Tommi kannatas aastaid pärakuprobleemi tõttu valude käes, nii et seda kuulsid ka ümberkaudsed naabrid. Kuna omanik midagi ei teinud, olid lõpuks naabrid need, kes abi otsissid ning tänu kellele sai koer nüüd elupäästva operatsiooni.

Tommi lugu on pikk ja keeruline, kuid õnneliku lõpuga, sest aastaid piinelnud loom sai eile viimaks väga hädavajaliku operatsiooni. Nimelt oli Tommil roojamine nii valulik, et pani koera valju häälega kiljuma. «Seda kuulsid juba aastaid Võru linnas kõik,» kirjeldas loomakaitsja Heiki Valner oma blogis.

Ometi ei võtnud looma omanik sellega seoses midagi ette ning ka kohal käinud ametnikud nentisid, et olukord pole nii hull. Lugu võttis aga sootuks uue pöörde tänavu novembris, kui Tommi omanik toidu põlevale pliidile jättis, aga ise kodust lahkus, ning Tommi elu päästsid päästeametnikud. Lõpuks jõudsid abipalved tänu naabritele ka Heiki Valneri juhtud Loomapäästegrupini, tänu kellele loom viimaks kliinikusse jõudis.

Võru kliinikus oldi Valneri sõnul üsna skeptilised, kas Tommit üleüldse aidata saab ja koer suunati Tartu kolleegide juurde. «Hing oli ärev, kuniks tuli oodatud-kardetud kõne dr. Jaana Parekilt. Ma tõesti kartsin kogu hingest, et tuleb eutanaasia soovitus, aga läks teisiti,» kirjeldas Valner. Dr. Parek hindas üheksa-aastase Tommi väljavaateid aga hoopis väga heaks ning nüüdseks on koerake saanud hädavajaliku operatsiooni.

Valneri sõnul on Tommi sõbralik ja mänguhimuline ning tänu tublidele kaasaelajatele ja annetajatele on ka tema 820,64 euro suurune raviarve saanud juba tasutud ning peagi saab ta minna ka oma uude koju.

 

Toeta Loomapäästegruppi, et päästa saaks veelgi rohkem loomi:

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Tommi ravikulud

Loomapäästegrupi annetusetelefonid:

9001313 (5.-)

9001414 (10.-)

9002323 (25.-)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles