Loomakaitsjad hoiatavad võimaliku petturi eest: postitus ringles Tallinna gruppides, kuid ettevaatlik tuleb olla kõigil

lemmik.postimees.ee
Copy
Facebook. Pilt on illustreeriv!
Facebook. Pilt on illustreeriv! Foto: Shutterstock

Tallinna kohalikes gruppides ringleb postitus, kus pakutakse adopteerimiseks tasuta kääbusspitsi kutsikaid. Eesti Loomakaitse Selts hoiatab, et tegemist võib olla pettusega. 

«Armsad ja imearmsad 14-nädalased pommeri kutsikad tasuta adopteerimiseks. Saatke mulle huvi korral teade,» seisab sotsiaalmeedias ringlevas postituses, mille juurde on lisatud ühe kutsika pilt. 

Eesti Loomakaitse Selts palub inimestel enne taolise pakkumise vastuvõtmist teha kindlaks, et tegemist on usaldusväärse kasvatajaga ja kutsikad on terved. «Tausta kontrollimata ja lepingut sõlmimata võid saada endale loomalapse kohast, kust tema vaimse ja füüsilise heaolu eest ei ole hoolitsetud. Võimalik on ilma looma saamata lihtsalt rahast ilma jääda - lubatakse väga odavalt või lausa tasuta looma, kuid palutakse raha näiteks dokumentide vormistamiseks, vaktsiiniks, looma saatmise või toomise eest tasumiseks või tuues teisi ettekäändeid,» kirjutab selts sotsiaalmeedias.

Loomakaitsjate sõnul ei pruugi looma tegelikult isegi olemas olla. «Sellistel juhtudel kasutatakse kuulutuses ja looma näitamisel teise looma pilte ning videoid. Tõulooma ostmisel tee korralik eeltöö ning veendu, et tegemist on usaldusväärse ja ausa kasvatajaga,» panevad nad inimestele südamele, sest ahvatluse tagajärg võib olla hoopis südamevalu või suur rahaline kahju. 

«Postitus ringles Tallinna kohalikes gruppides, kuid ettevaatlik tuleb olla siiski kõigil, kirjutab selts, kelle sõnul on Põllumajandus- ja Toiduametile antud juhtumi kohta vihje esitatud.

Isegi kui loom saadakse tasuta, on tugev soovitus sõlmida loovutusleping. Näidise leiad SIIT.

 Loe rohkem, kust soetada lemmikloom ja millele pöörata tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles