Loomaarst vastab: kuidas õhtul ja öösel mürgeldavat kassi maha rahustada?

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikel on võimalus esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib

Kuidas õhtul ja öösel mürgeldavat kassi maha rahustada?

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust

Kuna kassid on videvikuloomad, kelle aktiivsuse kõrgpunkt ongi õhtul ja varahommikul, on öine mürgeldamine neile loomuomane rütm. See aga tähendab, et käitumise muutmine inimese eluviisiga sobilikuks on kassile ebaloomulik ja mõnevõrra keeruline kui mitte võimatu.

Tasuks hoolitseda selle eest, et kassil oleks päevasel ajal palju tegemist, selleks mängida temaga võimalikult palju, pakkuda aknast välja vaatamiseks võimalusi, toidukausside asemel võiksid olla toitu jaotavad lelud jne. Suurem mängusessioon võiks olla õhtul enne magamaminekut. Seejuures tuleks meeles pidada, et kass tüdineb samast mängust ja mänguasjast üpris kiiresti, mänguasju tuleks mõne päeva tagant vahetada.

Lemmiku toimetus ootab küsimusi!

Saada oma lemmiklooma puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles