Valgamaal toodi jääaugust välja koer ja teda päästma läinud kaks meest

lemmik.postimees.ee
Copy
Koer. Pilt on illustreeriv.
Koer. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Valgamaal Otepää vallas tõid päästjad pühapäeval jääaugust välja läbi jää vajunud koera ja teda päästma läinud kaks meest, kes samuti läbi jää vajusid.

Kell 12.32 sai häirekeskus teate, et Komsi külas kukkus koer läbi Venevere järve jää. Esimesena kohale jõudnud Puka vabatahtlike päästjate saabumise ajal oli näha 20 meetri kaugusel kaldast vees koera ja talle appi läinud koeraomanikku, kes oli veeohutuspüstakult kaasa võtnud päästerõnga. Puka vabatahtlike silme all vajus koeraomanikust mees läbi jää. Vabatahtlik liikus redelitele toetudes koera ja meheni, kuid hakates suurt 60 kilost koera veest välja tirima, vajus ta koos loomaga ka ise läbi jää.

Samal ajal kohale jõudnud kuivülikondadesse riietatud Tõrva kutselised päästjad tõid ujuva päästelaua abil koeraomaniku, koera ning vabatahtliku elusalt ja tervelt kaldale. Kannatanud said ilusti koju sooja ning on teadaolevalt täie tervise juures.

Päästjad hoiatavad, et veekogude jää ei ole veel sellel turvaliseks liikumiseks piisavalt tugev ning kehtib siseveekogude jääle mineku keeld. Lemmikloomi on õnnetuste ennetamiseks vaja veekogu ääres hoida rihma otsas ning looma läbi jää vajumisel ei tohiks neid mingil juhul ise päästma minna, vaid oodata ära päästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles