Heidit Kaio perekoeral on teravmeelne lemmikmänguasi

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Koer Käbi oma lemmikuima mänguasjaga
Koer Käbi oma lemmikuima mänguasjaga Foto: Heidit Kaio erakogu

Käbi on Heidit Kaio armastatud perekoer. Käppadega pereliige armastab lähedaste seltsi, mugavat elu ja loomulikult mängida. Ja tema lemmikmänguasi on tõeliselt eriline. 

Heidit räägib lähemalt, kuidas just kirves koera lemmikuks sai ning kellega ta mänguasju jagab. 

«Kirves on tegelikult noorema poja Villemi (12) oma, kes seda viibutades mööda aeda koos sõpradega ringi jookseb. Olen kahtlustanud, et Käbi peab ka ennast meie pere lapseks ja kuna lapsed jooksevad kirvega ringi, siis teeb seda temagi ja kutsub huvilisi mängima,» naerab Heidit. «Kirveheide Käbile meeldib – keegi viskab ja tema toob ära. Kui kirvest ei ole käepärast, siis on tennisepall sobilik mängukaaslane. Muud roikad võivad ka häda pärast sobida.»

Kes veel mängima tuleb? 
Kes veel mängima tuleb? Foto: Heidit Kaio erakogu

«Külmemal ajal eelistab Käbi tubasemat olemist ja tukkumist. Juba kutsikana oli tema see, kes magas, sellal kui õed-vennad rõõmsalt lärmitsesid. Ülemäära suur rahmeldaja pole ta kunagi olnud, küll aga meeldib talle lastega kambas mängida ja kaasa joosta.»

Kas Käbil on peretraditsioone? 

Käbi advendiaeg algas novembri lõpus, mil tal oli sünnipäev. Traditsiooniliselt teeme talle praetud verikäki viilakatest tordi, mille kaunistame hapukoorega. Loomulikult laulame «Õnne soovime sul!», mida Käbi kuulab kenasti istudes ja tiba kärsitult käpaga maiust paludes. Ja et temalgi oleks pühade meeleolu, on tal ka koertele mõeldud advendikalender.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles