9 nõuannet, kuidas koerasõbralikult jõule tähistada

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pühade eel on paslik meelde tuletada põhitõed, mida iga koeraomanik oma kodu jõuludeks kaunistades silmas pidama peaks.

1. Kui tood tuppa päriskuuse, ära kasuta kuusevees väetisi ja muid kemikaale, sest koer võib sattuda seda vett jooma.

2. Ära kasuta kuuse kaunistamiseks karda ega sünteetilist spreid. Kui koer seda närima juhtub, võivad ka sünteetilised ebemed ja osakesed tema seedesüsteemi sattuda ning põhjustada oksendamist ja kõhulahtisust.

3. Väldi klaasist kuuseehteid. Neid on väga lihtne lõhkuda. Kasuta plastist kuuseehteid.

4. Peida elektrijuhtmed ära. Elektrijuhtmed on eriti ohtlikud noorte koerte jaoks, kes alles õpivad maailma avastama ja kõike närivad.

5. Ära jäta kingitusi kuuse alla ilma järelvalveta. Kingitused võivad sinu koera jaoks näida väga ahvatlevad, eriti, kui need sisaldavad midagi söödavat.

6. Tee kindlaks, et koeral ei oleks ligipääsu põlevatele (lõhna)küünaldele või õlilampidele/difuuseritele. Kuuma vahaga võib koer palju pahandust korraldada. Koerad võivad põleva küünla ka kergesti ümber ajada ja sellel võivad olla väga kurvad tagajärjed. 

7. Ära jäta šokolaadi vedelema. Šokolaad on koerte jaoks teadagi väga toksiline toiduaine. Jõulude ajal pea meeles, et päkapikusussi sisse jäänud šokolaad võib huvi pakkuda ka sinu lemmikule, seega oleks parem, kui päkapikususs oleks seatud nii, et koer sellele ligi ei pääseks.

8. Kaunistamisel arvesta alati ka koera vajadustega. See, et ta eelmisel aastal pahandust ei teinud, kuusekarda endale kurku ei tõmmanud või muid jõulukaunistusi ära ei söönud, ei tähenda, et ta seda sel aastal teha ei võiks.

9. Sea piirid. Jõulud võivad ka sinu lemmikule olla väga stressirohke aeg. Kui külla tuleb suur hulk külalisi, tee kindlaks, et tal oleks oma koht, kus ta saab soovi korral ka omaette rahus ja vaikuses olla ning kärast ja mürast puhata. Anna külalistele vajalikud juhised, kuidas sinu koeraga peab käituma. Jõuluprae ülejääke otse toidulauast koerale anda ei tohi, vahendab dogster.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles