VIDEO ⟩ Isalõvi tegi turiste täis autoga köievedu

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Köievedaja lõvi
Köievedaja lõvi Foto: Video kuvatõmmis

Lõuna-Aafrika Vabariigis Krugeri rahvuspargis elav isalõvi mängis turiste täis džiibiga, mis oli liiva sisse kinni jäänud. 

Autojuht Jabulani Salinda juhtis turistide rühma, kui džiip džunglirajale kinni jäi. Retke korraldajad kasutasid kinnijäänud auto tõmbamiseks puu külge kinnitatud pukseerimisköit, kuid ootamatult ilmus välja lõvi, kes napsas köie enda hammaste vahele ja tõmbas köit enda poole. Videole jäänud seik näeb välja nagu ehtne köievedu. 

«Kassid jäävad kassideks. Kiisud tahavadki mängida,» ütleb postituse allkiri. Kaadril on näha, kuidas lõvi oma käpad maasse kaevab, üritades köit ümber lähedal asuva puu kerida, et luua täiendavat hooba. Looma käitumisest ei paista kübetki agressiivsust, vaid ta mängib köiega nagu kodukiisudki. Samal ajal üritas auto aeglaselt lahkuda.

Postitus läks sotsiaalmeedias levima. Paljud kasutajad pidasid juhtunut looduse suhtes vastutustundetuks. Sellest tulenevalt pidi reisiseltskond selgitama, et ei meelitanud looma meelega endaga mängima. «Giid jäi koos turistidega autosse, kui juht kinnitas auto külge nööri. Enne kui nad selle eemaldada jõudsid, ilmus välja lõvi ja hakkas instinktiivselt tegema seda, mida iga kass teeks,» kommenteerisid safari korraldajad.

Ettevõte lisas, et giid üritas ära sõita, et eemaldada köis ning kaitsta lõvi ja turiste. «Ta ei saanud seda teha, kui lõvi oli seal. Vahejuhtumi tagajärjel lõvi viga ei saanud,» rõhutasid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles