Liiga valju pulma tõttu surid südamerabandusse 63 kana

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Kanad
Kanad Foto: Shutterstock

Indias surid 63 farmis elavat kana liiga valju pulmapeo tõttu.

Indias Odisha osariigis suri pulmapeolt kostva valju muusika tõttu südamerabandusse 63 kana. Uudise edastas Hindustan Times.

Talu peremees Ranjit Parida rääkis, et pühapäeval, 21. novembril tähistas pruutpaar lähedal asuvas külas oma pulma. Mingil hetkel panid nad muusika liiga valjuks käima ja lasid saluuti. Müra hirmutas kanu ning nad hakkasid õudusega mööda talu hoovi ringi jooksma.

Lindude olukorra pärast muretsev Parida läks pulmapaika ja palus noorpaaril vaiksemalt olla. Kuid hindu sõnul olid nad nii purjus, et ei võtnud tema sõnu tõsiselt ja jätkasid valjuhäälselt lustimist. Tallu naastes leidis mees sealt 63 surnud kana, kes arvatavasti surid hirmust südamerabandusse.

Järgmisel hommikul palus linnukasvataja pruudi sugulastel surnud loomade eest kahjutasu maksta, kuid nad keeldusid. «Ma kaotasin valju müra tõttu umbes 180 kilogrammi kanaliha, kuna linnud surid tõenäoliselt šokist,» rääkis Parida. Juhtumi uurimist jätkab politsei.

Zooloogiaprofessor Suryakanta Mishra selgitas, et vali müra suurendab südame-veresoonkonna haiguste riski nii inimestel kui ka lindudel. «Kanad järgivad ööpäevarütmi, mida juhib loomulik päeva ja öö tsükkel. Valjust muusikast tingitud äkiline stress võib häirida nende bioloogilist kella ja viia surmani,»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles