PÄEVAKÄPP Ka tema väärib võimalust: kodusoojust igatseb nähtamatu kassipreili Ever

lemmik.postimees.ee
Copy
Ever
Ever Foto: Pesaleidja/Facebook

Ever on umbes pooleteistaastane pisike mustvalge kiisupreili, kes saabus Pesaleidjasse aprillis koos kaaslase Giveniga läbi Viljandi varjupaiga. Pärit on nad Alustre küla kassikolooniast.

Ajutisse hoiukoju jõudes oli Ever nii hirmul, et alguses polnud teda mitu päeva nähagi. Peitis ennast pesakastikeses ja konservist vaatas mööda isegi öösel, kui inimest lähedal polnud ning sõi igaks juhuks ainult krõbinaid.

Aja möödudes hakkas ta vaikselt rohkem pesast välja hiilima, aga haihtus kohe, kui inimene ukse avas - nagu väike kummitus. Varasemalt oli teda kirjeldatud kui «mega kuri» ning tõesti alguses, kui talle pai tegema mindi, Ever muudkui sisises, sülitas, hammustas ja lõi.

Praegugi veel tundub inimene Everi jaoks hirmutav, aga tubli väike kiisu on juba tohutuid edusamme teinud. Kui liiga lähedale minna, võib ta igaks juhuks tuua kuuldavale ettevaatliku sisina ning ehmatusest lööb korra käpaga kui teda puutuda, aga kui juba ükskord pai teha, siis lepib kiiresti.

Aja jooksul hakkasid konservid ka Everile meeldima ning tihti piilus ta söögikausside täitmise ajal pesa seest pooleldi välja nagu pisike tigu ning lubas kenasti hoiuinimesel toidu isegi tema näo ees maha panna.

Kuigi Ever on veel pigem arglik, on ta juba palju rahulikum kui mõned kuud tagasi ning vajab ainult armastust, aega, mõistmist ning pisut tegelemist, et võluda ka temast välja see armas nurrupall, kes kuskil ta sisemuses peidus on.

Kui suudaksid pakkuda armsale Everile sellist kodu nagu ta vajab, loe läbi Pesaleidja tingimused ja täida loomasoovija küsimustik ning vabatahtlikud võtavad Sinuga ühendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles