KURB Austraalias lastakse ehituskulude kärpimiseks maha sajad kängurud

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Kängurud lastakse maha, sest nad jäävad inimasutusele jalgu
Kängurud lastakse maha, sest nad jäävad inimasutusele jalgu Foto: Shutterstock

Austraalias asuva Canningi linna võim otsustas ehituskulude kärpimiseks võtta kasutusele drastilised meetmed. Linnavolikogu tegi ettepaneku lasta maha 300 kängurut, et teha ruumi uuele teele ja spordikompleksile.

67 hektari suurusel alal elab sadadest hallidest kängurutest koosnev populatsioon. Keskkonnaekspertiisi tulemuste põhjal otsustasid vallavõimud algul küll loomad ümber paigutada, kuid see protseduur võtab liiga kaua aega ning iga isendi teisaldamine läheb maksma 2000 eurot, vahendab Daily Mail. 

Probleemi lahendamine loomi uinutades on aga kahjumlik: seda loomaliha ei saa enam müüa selles sisalduvate kemikaalide tõttu. Eksperdid ei soovita ka steriliseerimist ning mürgitamist peetakse liiga julmaks ja ebaseaduslikuks.

Niisiis jõuti järeldusele, et parim viis kängurutest vabanemiseks on nad maha lasta. Ühe looma mahalaskmisele kulub 20 eurot.

Kängurud elavad sageli elamu- või tööstuspiirkondade läheduses ja võivad olla inimestele ohtlikud, kandes haigusi või põhjustades liikluses õnnetusi.

Dokumendi eelnõu heakskiitmise korral antakse suurem osa territooriumist ehitustöödeks ning loomadele jäetakse 22 hektari suurune ala. Ametivõimud peavad aga esmalt populatsiooni hävitamises kokku leppima kohaliku bioloogilise mitmekesisuse, looduskaitse- ja vaatamisväärsuste osakonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles