EDULUGU Talvekülma eest peitu: Lääne-Virumaal püüti kinni suur kassikoloonia

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Näljane kassike tuli püünisesse ühe minutiga. Kui ta tabas, et on sattunud puuri, oli ta ehmunud. See kassike oli viimane, kes püüdmispäeval Rannu külas püüti.
Näljane kassike tuli püünisesse ühe minutiga. Kui ta tabas, et on sattunud puuri, oli ta ehmunud. See kassike oli viimane, kes püüdmispäeval Rannu külas püüti. Foto: Lisette Luik/Virumaa Teataja/Postimees Grupp

Lääne-Virumaal Rannu külas valmistas kohalikele juba pikka aega muret suur kassikoloonia, kuid nüüd on see saanud lahenduse ning kümme kodutut kassi 13-st on leidnud tee talvekülma eest peitu kas oma uude koju või varjupaika.

«Kellelgi jäid loomad peale kodust lahkumist üksinda välja ja valda sellest ei teavitatud. Teised inimesed hakkasid neid toitma ja seejärel tekkis kasse juurde,» rääkis Viru-Nigula valla avalike suhete juht Elisabeth Orgmets Virumaa Teatajale sellest, kuidas Rannu küla metsikute kasside koloonia alguse sai.

Nädala alguses antigi ajakirjanduse vahendusel teada, et kohalikud kolooniakasse ei toidaks, sest loomapäästjad soovisid kasse kinni püüda ja näljaste kasside puhul on seda kergem teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles