Lõuna-Egiptuse skorpionitormi tagajärjel suri kolm inimest, sajad vajavad haiglaravi

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Halvad ilmastikutingimused on skorpionid nende peidikutest välja uhtunud
Halvad ilmastikutingimused on skorpionid nende peidikutest välja uhtunud Foto: AFP/SCANPIX

Lõuna-Egiptuses on tormid skorpionid nende peidupaikadest välja uhtunud. Skorpioni nõelamise tõttu on surnud kolm ja haiglasse viidud üle 500 inimese. 

Nädalavahetusel tabasid Lõuna-Egiptuse Assuani provintsi suured vihmasajud, rahe, tolmutorm ja äike, teatas kuberner Ashraf Attia The Guardianile.

Vihm on uhtunud skorpionid ja maod nende peidupaikadest välja, põhjustanud elektrikatkestusi ning paljud tänavavalgustid ja puud tänavatel maha murdnud. 

Oma peidupaikadest põgenema sunnitud skorpionid trügivad inimeste kodudesse. Teada on üle viiesaja nõelamisjuhtumi, mis on vajanud arstiabi, mürgi tõttu on surnud kolm inimest. Neile, keda skorpionid nõelasid, anti vastumürki ja nad lasti hiljem koju.

Arstid kutsuti puhkuselt tagasi tööle ja haiglad on kõrgendatud valmisolekus, teatas päevalehele Al-Ahram Assuani tervishoiuministeeriumi asekantsler Ehab Hanafy.

Need, keda skorpionid nõelasid, ütlesid, et nende sümptomiteks olid tugev valu, palavik, higistamine, oksendamine, kõhulahtisus, lihaste värinad ja krambid.

Tervishoiuministeerium kinnitas avalikkusele, et kriisipiirkonnas on piisavalt mürgivastaseid doose, Assuanis on saadaval üle 3000 vastumürgi annuse. Lisadoosid saadeti mägi- ja kõrbealade lähedusse, ütles Hanafy.

Assuani mäed on koduks Androctonus crassicauda skorpionitele, mis tähendab kreeka keeles «inimese tapja,» vahendas Al Jazeera. Neid peetakse maailma kõige ohtlikumateks skorpioniteks. Nende mürk on väga tugev ja nõelamised põhjustavad aastas mitme inimese surma. 

Skorpionitele lisaks tekitavad kohalikele suurt muret ekstreemsed kliimatingimused, kuna kardetakse üleujutusi.

Sotsiaalmeedias levitatud fotodel ja videomaterjalidel on näha üleujutatud tänavaid, kahjustatud maju, sõidukeid ja põllumajandustalusid. Koolitunnid jäeti ära ning kogu piirkonnas on suured pikaajalised elektrikatkestused. Niilusel peatati laevaliiklus ja maanteed suleti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles