Viirus ei halastanud: kolm lumeleopardi suri koroonatüsistustesse

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Lumeleopardid. Pilt on illustreeriv.
Lumeleopardid. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

USAs Nebraska loomaaias suri koroonatüsistustesse kolm lumeleopardi.

Lincoln Children's Zoo nime kandvas loomaaias elanud lumeleopardid Ranney, Everest ja Makalu jäid koroonasse möödunud kuul ning kuigi neid raviti antibiootikumide ja steroididega, et vältida põletike teket, pidi loomaaed nendega möödunud nädalal hüvasti jätma.

«Lumeleopardid olid meie kogukonnas palavalt armastatud. Meie süda on murtud. Oleme leinas,» teatas loomaaed Facebooki postituses.

Kuidas loomad nakatusid, pole täpselt teada. Loomaaia esindaja sõnul on sealsed töötajad järginud kõiki abinõusid viiruse leviku tõkestamiseks ja teevad seda ka edaspidi, seega on loomaaed külastajate jaoks jätkuvalt avatud.

Lumeleopard ehk irbis (Uncia uncia, ka Panthera uncia) on kaslaste sugukonda lumeleopardi perekonda kuuluv kiskja. Irbised elavad Himaalajas, Tiibetis, Kesk-Aasia ja Lõuna-Siberi mägedes kuni Altai ja Tõvani ning Mongoolia mägedes.

Koos lumeleopardidega olid koroonaviirusega loomaaias nakatunud ka kaks Sumatra tiigrit Axl and Kumar, kes loomaaia teatel on praegu aga viirusest paranenud ja hea tervise juures tagasi.

Covid-19ga on loomariigis nakatunud mitmed imetajad, tuhkrud, mingid ja primaadid. Koroonaviirus on levinud ka Tallinna loomaaia loomade seas. Näiteks tuvastati viirus tänavu jaanuaris neerupuudulikkuse tõttu magama pandud lõvi Junal.

Tänavu sügise hakul tuli aga ka Tallinna loomaaial hüvasti jätta lumeleopardiga, kui lahkus 9-aastane leopard Deli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles