FOTOD JA VIDEO ⟩ Südamlik hetk: mahajäetud majas pikalt lõksus olnud koer pääseb viimaks vabadusse

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

USA loomapäästjatel õnnestus hiljuti vabadusse aidata vanasse koolimajja lõksu jäänud ja suure nälja käes kannatanud koer. Emotsionaalne päästeoperatsioon võeti üles ka videole.

Missouri osariigis St. Louis’ linnakeses tegutsev loomapäästegrupp sai väljakutse murelikult naabrilt, kes kuulis vanas mahajäetud koolimajas ulgumist.

Kohale jõudnud päästemeeskond nägi hädas koerakest, kes õnnetult teise korruse aknast välja vaatas, juba kaugelt. Majja sisse minnes selgus, et koer oli laguneva maja teisele korrusele lõksu jäänud nii, et tal polnud sealt enam ise võimalik välja saada. Kõik avaused ja väljapääsud olid blokeeritud. Ainuke viis, kuidas looma päästa, oli siseneda redeli abil läbi katkise akna.

Vaata videoreportaaži päästeoperatsioonist:

Päästemeeskond ei tea, kui kaua koer seal luku taga viibis, kuid koera kõhna välimust ja teda ümbritsenud prahi ja väljaheidete hulka arvestades pidi see olema üsnagi pikk aeg. Abi kutsunud isiku sõnul oli ulgumist kuulda umbes kolm päeva, aga päästemeeskond arvab, et koer viibis lõksus kindlasti tunduvalt kauem.

Suur oli koera rõõm, kui ta viimaks aru, sai, et teda vabadusse tahetakse aidata. Ta oli oma päästjate vastu äärmiselt sõbralik ja alandlik ning lasi endale kohe rihma kaela panna. Nii nagu ka päästjatel, oli ka temal ainus võimalus majast pääseda läbi katkise akna väljudes.

Oma päriskodu koeral veel ei ole, kuid varjupaiga hoole all elab ta praegu oma parimat elu ning loodab, et peagi saabub ka tema ellu inimene, kes ta päriselt endale võtab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles