Koera leinamiseks vaba päeva küsinud naine vallandati: looma surm pole mingi põhjus

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Illustreeriv pilt terjerist
Illustreeriv pilt terjerist Foto: Shutterstock

Šotlanna palus oma armastatud koera surma tõttu vaba päeva. Tööandja reageeris palvele karmilt ja lõpuks vallandas tüdruku.

Glasgow's elav 18-aastane Emma McNulty väidab, et ta vallandati kohalikust kiirtoiduketist, kuna ta oli koera surma tõttu ühepäevasel haiguslehel. Sellest räägivad The Scotsman ja Glasgow Live .

Emma ütleb, et 14-aastane terjer Millie oli tema pereliige. Kaotus tekitas nii vaimset kui füüsilist valu ning Emma ei tundnud end töövõimelisena. Ta helistas viis tundi enne vahetuse algust oma tööandjale, kes tema muret ei mõistnud.

Tööandja ütles Emmale, et ta peaks leidma inimese, kes tema eest tööle tuleks, vastasel juhul tuleb tagajärgedega silmitsi seista. Kuna asendajat ei leitud, öeldi kiirtoiduketis, et Emma ei tohi koju jääda.

«Selle asemel, et mulle kaastunnet avaldada, saadeti mulle mitu pahatahtlikku sõnumit ja öeldi, et pean igal juhul tööle tulema, sest lemmikloomad ei õigusta leinaperioodi,» rääkis Emma Glasgow Live'ile.

«Ma siiski ei läinud sel päeval tööle ja mind vallandati. Jäin töötuks ja kaotasin samal päeval oma parima sõbra. See tekitas minus suurt ärevust ja halba enesetunnet.»

Milly oli Emma pereliige ja kaaslane, kellega ta koos üles kasvas. Neljateistkümne ühise aasta jooksul muutusid nad lahutamatuteks sõpradeks.

«Tööandjatel on aeg teadlikkust tõsta ja anda inimestele aega leinamiseks, muretsemata töö kaotamise pärast,» kutsub Emma inimesi mõistma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles