FOTO ⟩ Tubli töö: politseikoer Asmo aitas seadust rikkunud kalamehed paljastada

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Tubli politseikoer Asmo sündmuskohal
Tubli politseikoer Asmo sündmuskohal Foto: Keskkonnaamet/Facebook

Tubli politseikoer Asmo aitas üleeile kinni püüda keelatud kalapüügiga tegelenud kalamehed. Päevakangelane poseeris ka uhkel fotol.

Üleeile öösel tabasid keskkonnaamet Põlvamaa inspektorid ühel Harjumaa lõhejõel kaks ahingutega meest. Juhtumit kutsuti appi lahendama ka politseikoer, kes ostus selles vägagi edukaks, aidates üles leida juba varem surmatud kalad.

«Värske veri ahingutel andis põhjust otsida pimedalt jõekaldalt ka surmatud kalu. Appi tõttasid politsei- ja piirivalveameti koerajuht ja tema neljakäpaline kolleeg Asmo, kes võttis kiirelt jälje üles ning leidis seljakotiga metsa peidetud kalad,» teatas keskkonnaamet ühismeediapostituses, kuhu oli lisatud ka fotojäädvustus uhkest jäljekütist.

Röövpüüki teinud meeste suhtes algatati menetlus ning lisaks trahvile ähvardab neid ka kopsaka keskkonnakahju hüvitamine.

Keskkonnaamet tuletab meelde, et lõhede kudeajal on kalavarude kaitseks püük enamikel lõhejõgedel keelatud. Ahinguga on aga kalapüük keelatud alati, sest sellega on võimalik tabada vaid kudevaid kalu.

Lõheliste kuderahu kestab novembri lõpuni ja sel ajal on lõhejõgedel patrulle tavalisest rohkem. Abis on inspektorid üle Eesti, aga ka vabatahtlikud kalakaitsjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles