PÄEVAKÄPP ⟩ Puuris elav ühe silmaga Mihkel vajab päriskodu, et õppida taas elu nautima

lemmik.postimees.ee
Copy
Mihkel
Mihkel Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Päris oma kodu otsib tänavalt vigastatud silmaga leitud Mihkel, kes hoolimata läbielatust on endiselt niivõrd siiras, paimaias ja hurmav, et on võlunud kõikide turvakodu vabatahtlike südamed.

Kassipoiss on tänu annetajate abile saanud hädavajaliku silmaoperatsiooni ning nüüdseks sellest ka kenasti taastunud. Kõik oleks justkui hästi - kassike on valmis puurirežiimilt lahkuma, et kassitoas ringi lipata ja oma tulevast pere oodata. Kuid… ta kardab.

Mihkel kardab paaniliselt puurist lahkuda. Ei aita, kui puuriust lahti hoitakse ja tal omas tempos puurist lahkuda lubatakse. Ei aita ka see, kui teda julgustatakse või meelitatakse. Ta lihtsalt ei julge teiste kasside (vahel liiga aktiivse) seltskonnaga ühineda ning jõuga Mihkli puurist lahkuma sundimine oleks tema usaldus- ja turvatunde petmine.

Turvakodu töötajad on mures, sest pikaaegne puurielu ei ole mitte ühegi kassi jaoks mõistlik. Nii võivad jääda lihased ja liigesed nõrgaks, rääkimata üksindusest, mis puuris kiiresti kimbutama hakkab. Olukorra ainsa lahendusena nähakse seda, et paimaias ja hell Mihkel peab leidma päriskodu, et ta saaks puurist otse oma uude koju ja pessa kolida.

Mihkel on paimaias ja leplik kassipoiss, talle meeldiks rahulik ja armastav päriskodu, kus lubatakse rahulikult ja omas tempos uusi asju ja koduseid nurki avastada.

Kui sooviksid Mihklile päriskodu pakkuda, kirjuta aadressile info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles