Saksamaal hakatakse koerte abil raudteid ehitama

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Shutterstock

Saksa raudtee-ettevõtja Deutsche Bahn (DB) otsustas koerte abil raudtee ehitust kiirendada. Loomi treenitakse haruldasi metsloomi otsima, et nad töö käigus kiiresti ohutumatesse piirkondadesse toimetada, kirjutab Reuters.

Koeri õpetatakse välja nuuskima madusid, kärnkonnasid, nahkhiiri, aga ka müüri- ja liivasisalikke. Koeri treenitakse nii õues kui ka erinevate ilmastikutingimustega kliimakambrites. Nad peavad lõhna järgi otsima munakoori ja karvu või nahka. 

Loomade arenenud haistmismeele tõttu on sel viisil igal aastaajal võimalik kiiresti leida punase raamatu metsaasukad ja alustada ehitamist varem. Sel ajal, kui koerad objekte uurivad, salvestavad koerajuhid andmed tahvelarvutitesse ja sisestavad need süsteemi, millele on juurdepääs kõigil projektiga seotud organisatsioonidel.

DB taristuplaneerimise direktori Jens Bergmanni sõnul on see esimene kord, kui Saksamaal loomi ehitusprojektide juures kasutatakse. Ettevõte märkis, et koerajuhid on juba alustanud kuue erinevat tõugu koera koolitamisega, kes hakkavad töötajaid aitama 2022. aasta algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles