Loomaarst vastab: miks kass kogu aeg sama koha peal magab?

lemmik.postimees.ee
Copy
Kass valib magamiseks alati sooja või turvalise koha.
Kass valib magamiseks alati sooja või turvalise koha. Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikel on võimalus esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib

Miks kass ainult ühe ja sama koha peal magab? Minu kassil on väga kindlad väljakujunenud kohad majas, kus ta magab. Miks see nii on?

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust

Kassid ja nende eelistused on erinevad, nagu inimesedki. Samas meeldivad kassidele üldiselt magamiseks kohad, kus nad end turvaliselt tunnevad. Need võivad olla kõrvalised peidupaigad, nagu kapinurgad või kõrged kohad, nagu külmkapipealne.

Mõnes kohas võib avaneda hea ülevaade territooriumile või soe päike peale paista, nt aknalaual.

Ei tasu alahinnata ka kassi kiindumussuhet omanikuga, sageli magavad nad voodis või diivanil seetõttu, et omanik seal viibib.

Ka omanike riided võivad olla pikutamiseks eelistatud tuttava turvalise lõhna tõttu. Soojad kohad ja pehmed pinnad on kasside eelistuseks. Märjad, külmad, kleepuvad pinnad neile ei meeldi.

Lemmiku toimetus ootab küsimusi!

Saada oma lemmiklooma puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime PetCity loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles