FOTOD ⟩ Ikka veel nii armas! Vaata, kuidas läheb noorel politseikoeral Ässal töörindel

lemmik.postimees.ee
Copy

Juuni keskel liitus politsei- ja piirivalveameti teenistuskoerte perekonnaga Saksa lambakoera nimega Äss, kes on nüüdseks poole aastane ning oma armsa olekuga mitmel korral juba Lemmiku lugejate südameid sulatanud.

Poole aasta vanuselt kaalub Äss 25 kilogrammi ja käib peremees Raidoga aktiivselt rohelisel piiril patrullis kaasas ning õpib jäljeajamist ja kuulekust.

Kutsika jaoks on aga väga olulisel kohal ka mäng, seda ei maksa unustada. «Kutsika jaoks on mäng preemia ja kui koer seda tahab, on võimalik läbi selle motivatsiooni õpetada talle uusi vajalikke oskusi. Kui toidumotivatsioon võib mõnel koeral kaduda, siis mängu motivatsioon üldiselt ainult tõuseb,» avatakse Eesti politseikoerte Instagrami lehel politseikoerte treenimise tagamaid.

Vaata ka: PILDID 〉 Liiga nunnu: pisikese teenistuskoera Ässa esmakohtumine paarimehega sulatab südameid

Samuti tegeleb Raido koera sotsialiseerimisega, tutvustab talle uusi situatsioone. Julge ja ümbritsevast keskkonnast mitte häiritud koer on parim paarimees, kuna ta suudab enda ülesannetele keskenduda. Seepärast tehaksegi kutsikatega lisaks kuulekusplatsile trenni ka linnatänaval, hoonetes ja sõidukites.

Koera harjutatakse ka tugevate ja häirivate helidega nagu sõiduki sireenid või relva pauk. Väga oluline on, et koolitamisega ollakse ettevaatlikud ja tehakse alguses väga kontrollitud keskkonnas, kus koerajuhil on võimalik koera vajadusel rahustada ja positiivselt premeerida.

Vaata pilte artikli päisest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles