Naine hüppas koera päästmiseks peaaegu keevasse vette

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy

Ameeriklanna Laiha Slayton on olnud üle nädala aja koomas peale seda, kui ta oma kutsikale peaaegu keeva veega geisrisse järele hüppas. 

20-aastase Laiha kutsikas Rusty tormas Yellowstone rahvupargis autost välja ja jooksis otse kuumaveeallikasse. Laiha hüppas looma päästmiseks talle järele ja sai põletushaavu üle 90% oma kehast. Vee temperatuur selles kohas on keskmiselt 93° Celsiuse skaalal.

Koer suri kohapeal saadud vigastustesse. 

Laiha isa tõmbas tütre kiirelt veest välja ning pealtnägijad kutsusid abi. Kopteri saabumiseni andsid talle esmaabi kohalikud päästeametnikud. Seejärel transporditi ta Idaho haiglasse raskete põletustega tegelevasse osakonda. 

Kui paranemisel läheb kõik hästi, on ta veel paar nädalat kunstlikus koomas. Ka taastumine tuleb pikk: kõigepealt tuleb eemaldada surnud nahk ja asendada doonornahaga, kuni labor sobivaima naha kasvatab. 

Perekond ja sõbrad on loonud naisele ka annetuskeskkonna, kus palutakse abi tema raviarvete tasumiseks. 

Laiha õde andis teada, et isal, kes Laihale appi tormas, on samuti jala peal põletus, kuid tema seisund on hea ja stabiilne. «Isa kiire tegutsemine päästis reaalselt Laiha elu,» kirjutab õde sotsiaalmeedias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles