Tartumaal auto alla jäänud koer püüab rasketest vigastustest hoolimata ellu jääda

lemmik.postimees.ee
Copy
Semu
Semu Foto: Heiki Valner / Loomapäästegrupp

Nädalavahetusel jäi Tartumaal auto alla taksilaadne koerake, kes sai löögi tagajärjel väga raskeid vigastusi. Sellest hoolimata võitleb koer visalt elu eest. 

Õnnetus juhtus Elva-Konguta teel Käokinga bussipeatuse lähistel. Autojuht andis õnnetusest kohe teada vabatahtlikest koosnevale MTÜ-le Loomapäästegrupp, kes hakkas seepeale otsima vabatahtlikku, kes saaks koerale appi minna. See polnud aga lihtne ülesanne.

«Tartus ja Tartumaal on meie tegevus momendil täiesti inimlikel põhjustel häiritud - üks vabatahtlik on väga haige, teine läks ülikooli, kolmanda närv ei pidanud katkistele loomadele enam vastu. Sestap oleksime väga õnnelikud, kui sinnakanti rahvast juurde saaks,» palub loomapäästja Heiki Valner abi.

Vigastatud koer toimetati Maaülikooli kliinikusse ja ristiti Semuks. «Semu sai pihta päris korralikult - õhkrind, käpaluumurd, vaagen katki,» kirjeldab Valner.

Semu on ülimalt tubli ja vahva koer. Paraku ei tea loomapäästjad tänaseni, kellele ta kuulub. Sestap ollakse tänulikud iga vihje eest, mis juhatab koera pererahvani.

Täna taastub Semu juba Tallinnas Loomade Kiirabi Kliinikus. «Käisin hommikul Semuga tutvust ja sõprust tegemas. Täitsa kenasti saime hakkama. Pidasin ka arstidega nõu ja kuna murrud on nö väga halbades kohtades, siis jääb nende paikame dr. Valdeko Paaveli ülesandeks,» räägib Valner.

See ei olevat kergete killast ülesanne, kuid doktor lubas anda endast parima. Sestap ollakse tänulikud ka igasuguse toetuse eest, et Semu saaks vajalikku ravi ja uue võimaluse täisväärtuslikuks eluks.

Toeta Semu ravi!

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Annetustelefonid:

900 1313 (5.-)

900 1414 (10.-)

900 2323 (25.-)

Võta Loomapäästegrupiga ühendust Facebookis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles