Õnnesärgis sündinud reisijuht pääses krokodilli rünnakust eluga

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Krokodillirünnakust pääsenud Sean Dearly
Krokodillirünnakust pääsenud Sean Dearly Foto: AP/Scanpix

Austraalia reisijuht Sean Dearly võib oma teist sünnipäeva pidada, kuna pääses krokodilli lõugade vahelt raskemate vigastusteta. 

60-aastane reisijuht Sean Dearly korraldab turistidele retki ja rännakuid metsikus looduses. 

Dearly oli 18 inimesest koosneva turismigrupiga kruiisil Adelaide´i jõel, mis on kuulus hüppavate krokodillide poolest. Nimelt riputavad turistid vee ritvadega vee kohale kanarümpasid, mida krokodillid oma lõugade vahele haaravad. Esmane ohutusnõue, mida Sean kõigile korduvalt selgitab, on see, et kogu aeg tuleb kogu oma keha hoida paadis. 

Sean ise rikkus seda reeglit, kui kummardus veepinnale käest libisenud ritva haarama. 2,2 meetri pikkune krokodill haaras koheselt tema käe lõugade vahele ja jäi sinna rippuma. 

«Ma tõstsin krokodilli üles ja jõudsin mõelda: «Mu jumal, mis nüüd saab? See ripub mu käe otsas»,» kirjeldas Dearly juhtunut. Ta lootis, et krokodill ei siple ega vääna oma keha, mis oleks võinud põhjustada tõsiseid rebimishaavu ja mehe üle parda tõmmata. 

«Ta tahtis mind veel sügavamale lõugade vahele haarata, aga see tähendas, et ta pidi korraks lõuad veel üheks hammustuseks avama ja vabastas tegelikult haarde. Õnneks sain käe kohe lahti. Nii et mul vedas,» lisas ta.

«Ma tunnen end hästi. Mul on muidugi natuke valus kaenlas, aga jah, ma elasin selle üle,» rääkis ta televisioonile Nine Network.

Dearly oli paremal käel ja käsivarrel kipsis ja kätt opereeriti kõõluste taastamiseks. Rohkem ta oma vigastusi ei täpsustanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles