Koer päästis pererahva agressiivse karu küüsist

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Baribal
Baribal Foto: Shutterstock

Põhja-Carolinas elav eakas paar läks koos koeraga kohalikule looduskaitsealale piknikule ja nad nautisid vaadet mäe serval. Korraga hakkas nende koer haukuma ja mõni sekund hiljem ilmus nende juurde noor baribal.

Karu käitus agressiivselt ja üritas vanapaari rünnata. Neil õnnestus karu eest põgenedes koer lahti päästa ja see hakkas kiskja peale haukuma ja vastu ründama. Paaril õnnestus autosse taanduda samal ajal, kui karu neid käppadega äsas.

Koer kaitses omanikke ja hajutas karu tähelepanu, tänu sellele õnnestus abikaasadel auto juurde jõuda ja ennast sinna koos lemmikloomaga turvaliselt lukustada. 

Ohvrid toimetati verevalumite ja vigastustega haiglasse. Koeral õnnestus pääseda vigastusteta. Karu sugu pole veel kindlaks tehtud, kuid kirjelduse järgi on ta arvatavasti noor isane, kes kaalus umbes 90 kilogrammi. 

Kui agressiivne kiskja leitakse, lastakse ta suure tõenäosusega maha. Baribalid on tavaliselt küll arglikud ja ründavad inimesi harva, kuid kui see korra juba juhtub, siis hakkavad rünnakud korduma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles