TASUB TEADA Miks on mõne koera rihma küljes kollane lint?

lemmik.postimees.ee
Copy
Kollane lint koera rihma küljes.
Kollane lint koera rihma küljes. Foto: Shutterstock

Kollane lint koera rihmal on märk teistele inimestele, et koer ei taha kontakti. Põhjuseid võib olla mitmeid: koer ei pruugi olla lapsesõbralik, tal on terviseprobleemid, ta on kartlik, tal on ärevushäireid või teda alles treenitakse.

Kui koer kannab kollast linti, tasub lähenemisel olla igal juhul ettevaatlik ning enne paitamist küsida omanikult luba. Kollast linti kandvad koerad ei ole tingimata agressiivsed, neil on lihtsalt vaja natuke lisaruumi, kirjutab Eesti Loomakaitse Liit

Probleem on eriti oluline linnades, kus reaktiivseid koeri mõjutavad sellised tegurid nagu ülerahvastatud kõnniteed, ratturid, sireenid ja lapsevankrid. Sama hirmsad on koerte jaoks inimesed, kes lähenevad luba küsimata.

Kollane lint koeral võib tähendada järgmist:

  • Ma kardan/olen ebakindel.
  • Mind alles treenitakse.
  • Ma olen haige/olen taastumisel.
  • Ma olen kurt/pime.
  • Mul on jooksuaeg.

Alati küsi

Häbelikud koerad reageerivad hirmudele, proovides põgeneda või peites end omaniku seljataha. Võib olla, et neil on varem olnud negatiivne kogemus võõrastega või nad ei ole veel täielikult sotsialiseeritud. Ehkki koerasõbrad võivad seda pidada arglikkuseks ja jätkavad lähenemist, on see tegelikult koerale väga ebamugav. Kuigi omaniku ülesanne on oma koera eest seista ja võõrale "ei" öelda, võib kollane lint aidata ebamugavat olukorda ennetada. Ükskõik, kas koer kannab linti või mitte, on omanikult loa küsimine alati hea mõte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles