5 põnevat fakti kilpkonnamustriga kassidest

lemmik.postimees.ee
Copy
Kilpkonnamustriga kass nimega Kaisa.
Kilpkonnamustriga kass nimega Kaisa. Foto: Pesaleidja

Kilpkonnamustriga kassid – me kõik oleme imetlenud neid imeilusaid kirjusid nurrulisi. Kui palju sa nende värviliste kiisude kohta aga tegelikult tead? Pesaleidja 5 põnevat fakti kilpkonnamustriga kasside kohta.

1. Ainult umbes 1/3000 kilpkonnamustriga kassist on isane. Kui sellise mustriga kass on isane, siis see on geneetilise mutatsiooni tulemus. Need isased on tavaliselt ka steriilsed.

2. Nende iseloomulike värvide hulka kuuluvad must, pruun, punane, beež ja kollane. Kilpkonnamustriga kassi, kelle kasukas on palju musta, nimetatakse ka šokolaadikilpkonnaks. Kui kassil on väikeste säbrude asemel laigud ja lisaks ka valget, siis tema kasukat nimetatakse hoopiski kalingurmustriga kasukaks.

3. N-ö kilpkonnakass ei ole tõug, vaid karvkatte muster. Kilpkonnamustriga kasukat võib leida nt pärslaste, cornish rex' i ja jaapani bobtail' i tõugu kasside seast.

4. Kilpkonnamustriga kasse mainitakse folklooris päris palju, nt Ameerika Ühendriikides nimetatakse neid rahakassideks, Šotimaal ja Iirimaal peetakse õnnekassideks. Vana inglise müüt ütleb, et tüükaid saab ravida, kui hõõruda neid isase kilpkonnamustriga kassi sabaga. Jaapani kalurid usuvad, et nad kaitsevad neid tormide ja kummituste eest.

5. Edgar Allan Poe üks kuulsamaid teoseid on novell mustast kassist, kuid päriselus oli ta aga ilus kilpkonnamustriga kass Cattarina!

Miskipärast on nendel vahvatel kassikestel upsaka ja keerulise kassi maine küljes, ent tegelikult on nad täpselt sama armsad seltsilised nagu kõik teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles