Britid on hädas tualettruumide kaudu majja tungivate hiiglaslike rottidega (1)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Rott
Rott Foto: Shutterstock

Eksperdid hoiatavad, et hiiglaslikud, kassisuurused rotid, tungivad tualettruumide kaudu inimeste kodudesse. 

Andrew Dellbridge, kes juhib kahjuritõrjega tegelevat ettevõtet Ace Pest Controli, ütleb, et rotid on suuremad ja julgemad, kui enne pandeemiat. 

Tema klient leidis WC-potis ujumas piraka roti, ja neid juhuseid hakkab spetsialisti sõnul juhtuma järjest tihedamini. «Klient oli vannitoas ja kuulis müra. Ta vaatas alla ja see elukas oli tema tualettpotis,» rääkis ta Norwvich Evening News-ile. 

Andrew, kes on seoses suurenenud töömahuga palganud lisatööjõude, peab peamiseks põhjuseks rotilevikul prügimajandust. Prügikastid on majade lähedal ja inimesed viskavad meeletutes kogustes toitu minema. 

Ta jagab ka näpunäiteid, kuidas parasiitidelt nakkust mitte saada. Ta soovitab lemmikloomi toita toas, mitte õues, olla söömise ajal nende lähedal ja peale toidukorda toit ja toidunõud ära võtta. Inimesed peaksid oma kodude lähedal vältima ka metsloomade toitmist. 

Veel soovitab mees toppida kinni kõik avaused, mis majja ja garaažidesse viivad ning hoidma tualettpoti kaaned suletud asendis. 

Eelmise aasta novembris leiti ühelt Bournemouthi kinnistult tohutu rott, kelle pikkus ninast sabani oli 21 tolli ehk 53 sentimeetrit. Spetsialistide sõnul on see suurim rott, mis Suurbritanniast kunagi püütud.

Närilise püüdnud kahjuritõrjeekspert Terry Walker ütles, et rotid kasvavad, sest inimesed viskavad minema üha rohkem toidujäätmeid, mis sisaldavad ka rasvasemaid tooteid, vahendab Independent .

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles