VIDEO ⟩ Austraalias päästeti pea liikumisvõimetu ülekasvanud villakasukaga lammas (1)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Austraalia lammas Baarack enne liigse villa eemaldamist
Austraalia lammas Baarack enne liigse villa eemaldamist Foto: EDGAR SU / Reuters / Scanpix

See õnnetus seisus villakandja leiti Austraalias loodusest, kus ta oli täielikult mattunud oma villa sisse. Ta ei saanud peaaegu enam liikuda ning vill kattis tema silmi. 

Baarack leiti vabast loodusest ja oli kohe näha, et ta vajab kiiret päästmist. Ta püüti kinni ja viidi loomade hoiupaika, et tema pulstis kasukas maha ajada ning tema eest armastavalt hoolt kanda. Tohutu vildistunud ja tokerjas kasukas kaalus umbes 35 kilo. 

Loomade talitajad võtsid südameasjaks lambale uut hea elu pakkuda. 

Kui tavaliselt võtab ühe lamba pügamine mõned minutid, siis Baaracki hooldus polnud nii lihtne. Kogu villa eemaldus võttis vilunud spetsialistil aega üle tunni. Lõpuks ometi sai lammas maailma selge pilguga näha ning peaaegu uuesti kõndima õppida. 

Et loom ei külmetuks, kannab ta mõnda aega vestikest. Lisaks sõbruneb ta teiste liigikaaslastega ja õpib nendega suhtlema ning mängima. 

Kuna ta silmanägemine oli pikka aega piiratud, ei näinud ta ka oma toitu ja oli seetõttu veidi alakaaluline. Nüüd nosib ta juba tublisti ja kosub järjest. Lõpuks saab ta täiel rinnal lambaelu nautida. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles